Svampcannelloni

Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
3
Svampcannelloni

Det här receptet på svampcannelloni är hänförande gott och enkelt att laga. Passar både som ensamrätt och på buffébordet. Häll tomatsås över lasagnerullarna och strö parmesanost över och rucola runt på fatet.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003

Svampcannelloni

Ingredienser

24 små bitar
250 g  fryst bladspenat
250 g  färsk svamp t ex champinjoner
2   vitlöksklyftor
2 msk  smör eller mjölkfritt margarin
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
8   färska lasagneplattor
2 1/2 dl  kyldfärdig sås (gärna ostsås)
parmesan eller annan lagrad hårdost till garnering
rucolasallad till garnering

Tomatsås

1/2   gul lök
1 msk  olja
2 1/2 dl  passerade tomater
1/2   grönsaksbuljongtärning

För alla

Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Innehåller gluten mjölk och ägg.
Ändra till mjölkfritt: uteslut smör och stek i stället i mjölkfritt margarin eller olja. Uteslut ostsåsen och osten. Tomatsåsen innehåller inte gluten, ägg eller mjölk, men kontrollera för säkerhets skull innehållet om fond används. Gratinera cannellonin i olika formar med respektive sås.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Ett tips: Gillar du det här receptet, prova även pasta rullar med färskost och skinka.

Sonja

2005-06-07

Håller med, blir lite annorlunda och så otroligt gott.

Jennie

2004-10-12

Mycket spännande och intressant rätt. Man förundras vid första tuggan. Lätt att fixa till och lätt att äta. Måste provsmakas.

Hanna

2003-08-20

Testa liknande recept

Grön sauté med persiljedressing
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halloumifyllda tortillas
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färsk tortellini med rökt lax
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Magnus tunnbrödsrullar
Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pestokryddad bönsallad
Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rucolaröra
Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga