Svampcannelloni
Det här receptet på svampcannelloni är hänförande gott och enkelt att laga. Passar både som ensamrätt och på buffébordet. Häll tomatsås över lasagnerullarna och strö parmesanost över och rucola runt på fatet.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003
Ingredienser
24 små bitar
250 g fryst bladspenat
250 g färsk svamp t ex champinjoner
2 vitlöksklyftor
2 msk smör eller mjölkfritt margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
8 färska lasagneplattor
2 1/2 dl kyldfärdig sås (gärna ostsås)
parmesan eller annan lagrad hårdost till garnering
rucolasallad till garnering
Tomatsås
1/2 gul lök
1 msk olja
2 1/2 dl passerade tomater
1/2 grönsaksbuljongtärning
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Innehåller gluten mjölk och ägg.
Ändra till mjölkfritt: uteslut smör och stek i stället i mjölkfritt margarin eller olja. Uteslut ostsåsen och osten. Tomatsåsen innehåller inte gluten, ägg eller mjölk, men kontrollera för säkerhets skull innehållet om fond används. Gratinera cannellonin i olika formar med respektive sås.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ett tips: Gillar du det här receptet, prova även pasta rullar med färskost och skinka.
Sonja
2005-06-07Håller med, blir lite annorlunda och så otroligt gott.
Jennie
2004-10-12Mycket spännande och intressant rätt. Man förundras vid första tuggan. Lätt att fixa till och lätt att äta. Måste provsmakas.
Hanna
2003-08-20