Rucolaröra

Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat
7
Rucolaröra

Rucolaröra är ett utmärkt tillbehör på buffén eller som dressing och dip till dina grönsaker och chips. Kvarg och yoghurt ger den krämiga grunden till röran som smaksätts med vitlök och rucolasallad, ett enkelt och smarrigt recept på röra.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009

Rucolaröra

Ingredienser

10 portioner
1   vitlöksklyfta
2 dl  rucolasallad (2 dl rucola motsvarar ca 35 g)
1   burk kvarg (à 2 1/2 dl, 10%)
1 dl  yoghurt av medelhavstyp (10%)
salt
svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av kvarg och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt kvarg och yoghurt med mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Sjysst röra som vi äter till det mesta sommartid

Anna-lena

2009-12-14

Den här gillade jag starkt! Bra komplement till buffébordet. Vacker med den gröna färgen och mycket lättgjord.

Ulrika

2009-05-13

Alldeles fantastiskt god! Jag har gjort den flera ggr, bl a till grillat kött. Nu har jag gjort den inför kommande kräftskiva, och denna gång använde jag Turkisk yoghurt (ni vet den stora hinken) och det blev lika så gott! Bara ett tips, om ni som jag glömmer att köpa hem allt... ;)

Helena

2006-08-09

Testa liknande recept

Oströra
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jordgubbspaket med limekvarg
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fårost till grillspett
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pistageyoghurt
Betyg 2.7 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Färskoströra med kummin
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga