Strömmingslåda med pepparrot
Bjud på klassisk husmanskost med denna smarriga strömmingslåda. Gratinera dina rullade filéer med en smaklig röra av pepparrot, crème fraiche, senap, aromatisk dill och lite ströbröd i ugn. Servera den varma lådan med nykokt potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009
Ingredienser
4 portioner
1 kg potatis
600 g strömmingsfilé
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 dl crème fraiche
2 msk dijonsenap
2 msk finriven pepparrot
1 äggula
1 msk fryst dill
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 msk ströbröd
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd utan gluten.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd. Använd laktosfritt matfett och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd. Smörj med mjölkfritt matfett eller olja och byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt gott för hela familjen! Krämig och god. Jag kommer nästa gång lägga på ytterligare lite av dijon, pepparrot och dill för mer oumpfh, men annars är receptet toppen som det är :)
Per
2023-04-28Hade ingen pepparrot så det fick bli dillkaviar istället och lite pressad lime samt färskost med örter och vitlök. Det luktar ljuvligt!
Nils
2016-08-24Jättegott tyckte jag, lättgjort. Min 3-åring tyckte det var lite starkt.
Charlotta
2010-12-16