Strömming med stuvad purjolök och potatis
Ett utsökt recept på strömming med härlig stuvad purjolök och potatis. Du gör det av bland annat potatis, citron, senap, strömmingsfiléer, purjo och grädde. Fräscht och matigt!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009
Ingredienser
4 portioner
1 kg potatis
Senapsröra
skalet av 1 citron
1 dl senap
1 tsk socker
1 krm salt
1/2 krm peppar
Strömming
600 g strömmingsfiléer
1 1/2 dl ströbröd
1 tsk salt
3 msk margarin
Stuvad purjolök
1 purjolök
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
För alla
Gör glutenfri: använd ströbröd utan gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt ströbröd, matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd och matfett. Byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.
Gör äggfri: använd ströbröd utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Helt ok, men receptet var inte så bra timat. Hade varit smartare att steka strömmingen samtidigt som purjon puttrade, istället för att steka strömmingen först.
Rickard
2010-03-05