Stekt torskfilé med taboulesallad
En fräsch fiskrätt är denna stekta torskfilé med taboulesallad. Den syrliga salladen på bulgur, tomater, citron och mynta bryter fint av mot torskfiléns knapriga yta med smak av smör.
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk flytande margarin
Taboulesallad
3 dl bulgur eller ris
1 citron
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 - 2 krm grovmald svartpeppar
6 tomater
1 knippa mynta eller torkad mynta + persilja (1 knippa mynta motsvarar 1 tsk torkad mynta + 1 knippa persilja)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Gör glutenfri: välj ris i stället för bulgur. Vänd fisken i maizena-majsstärkelse i stället för vetemjöl. Servera glutefritt bröd till.
Gör mjölkfri: stek i olja i stället för flytande margarin.
Gör så här
Tips
Denna sallad är god att servera till de flesta rätter tex kyckling, kalkon, fläskkotletter. Blanda gärna i tärnad gurka och hackad lök för extra smak och färg.
Gröna tipset: Falafel av kikärter är gott att äta som grön rätt till salladen.
Gröna tipset: Falafel av kikärter är gott att äta som grön rätt till salladen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2433 KJ / 582 kCal
Fett17 g
Kommentar
Godare än jag trodde! Kändes lätt och fräscht!
Annika
2004-11-15