Stekt lax med sommarsallad

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
2
Stekt lax med sommarsallad

Cornichoner är små, små inlagda gurkor, en slags fransk pickles. En krispig delikatess som vi här väljer att inkludera i en smaskig sommarsallad av potatis, blomkål, sockerärter, dijonsenap, vinäger och honung. Servera tillsammans med stekta laxfiléer och mâchesallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2014

Stekt lax med sommarsallad

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
1/2   blomkål
150 g  sockerärtor
1 msk  dijonsenap
2 msk  rödvinsvinäger
1 tsk  flytande honung
2 msk  olivolja
1/2   burk cornichon (à 340 g)
salt och svartpeppar
600 g  laxfilé
1 tsk  olja
65 g  mâchesallad

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott! Ångkokte blomkålen och sockerärtorna. Kommer laga igen :)

Johanna

2021-08-05

Bytte cornichon mot kapris och lade till lite rödlök! Blomkålen blev jättegod i senapsvinegretten!

Kristina

2021-05-15

Näringsvärde per portion

Energi2438 KJ / 582 kCal
Fett26.3 g
Kolhydrater47.3 g
Protein34.9 g

Testa liknande recept

Kycklinggryta med blomkål och mâchesallad
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapsmarinerad blomkål
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Parmesanrostad blomkål med mandel och citronkräm
Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad blomkål och tomat med fetaostyoghurt
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ärt- och blomkålscrème
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga