Stekt lax med sommarsallad
Cornichoner är små, små inlagda gurkor, en slags fransk pickles. En krispig delikatess som vi här väljer att inkludera i en smaskig sommarsallad av potatis, blomkål, sockerärter, dijonsenap, vinäger och honung. Servera tillsammans med stekta laxfiléer och mâchesallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1/2 blomkål
150 g sockerärtor
1 msk dijonsenap
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk flytande honung
2 msk olivolja
1/2 burk cornichon (à 340 g)
salt och svartpeppar
600 g laxfilé
1 tsk olja
65 g mâchesallad
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2438 KJ / 582 kCal
Fett26.3 g
Kolhydrater47.3 g
Protein34.9 g
Kommentarer
Jättegott! Ångkokte blomkålen och sockerärtorna. Kommer laga igen :)
Johanna
2021-08-05Bytte cornichon mot kapris och lade till lite rödlök! Blomkålen blev jättegod i senapsvinegretten!
Kristina
2021-05-15