Sparris- och parmesanpaj

Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat
0
Sparris- och parmesanpaj

Smakrik paj i långpanna med färsk grön sparris och parmesan. Skär gärna i mindre bitar och bjud på buffén. Pajen kan lagas upp till 1 månad i förväg och förvaras i frysen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Sparris- och parmesanpaj

Ingredienser

20 som bufféportion
300 g  smör
7 dl  dinkelsikt eller vetemjöl
4 msk  kallt vatten
späda salladsblad t ex röda mangoldskott till garnering

Fyllning

8   ägg
2 dl  mjölk
6 dl  vispgrädde
1 1/2 tsk  salt
2 krm  peppar
3   knippen färsk grön sparris
7 dl  riven parmesan

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: ersätt smör, mjölk och vispgrädde med laktosfria produkter.

Gör så här

Tips

Förbered
Upp till 1 månad före festen: Gör pajen, skär i bitar och frys in.
På festdagen: Ta fram pajerna och låt tina i rumstemperatur.
Strax före servering: Värm ev pajerna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Smördegsflarn med sparris och Västerbottensost
Betyg 5 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammkorv med potatis- och kronärtskockssallad 
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparris med hackat ägg, gräslök och brynt smör
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Galette med grön sparris och Västerbottensost
Betyg 4.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sparris- och ostpaj
Betyg 4.6 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga