Spansk pasta med räkor
En färggrann och smakrik pastarätt med räkor - smaksatt med saffran, vitlök, chili och persilja för att få till den spanska känslan. Blir en trevlig middagsbjudning tillsammans med ett gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011
Ingredienser
4 portioner
1 kg räkor med skal eller skalade räkor (1 kg med skal motsvarar ca 400 g skalade)
300 g pasta t ex mafaldine eller pappardelle
2 - 2 1/2 vitlöksklyftor
1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
50 g sardellfilé i olja
1 msk olja från sardellburken
1 dl olivolja
1 paket saffran (à 0,5 g)
2 msk kapris
1 tsk torkad oregano
1 dl torrt vitt vin eller vatten
1 krm nymalen svartpeppar
2 dl grovhackad bladpersilja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på brödet. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta och servera med glutenfritt bröd.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Gör som italienarna och spara lite av pastavattnet att späda med om såsen blir för tjock.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bästa receptet!
Emma
2022-08-19För oljig men jättegod. Nästa gång ska jag pröva med mer vin och mindre olja
Margareta
2019-03-31Supergod och enkel rätt! Vi skippade kapris då vi inte är så förtjusta i det, men det gjorde inget för rätten som helhet. Vi glömde också den extra oljan från sardellburken, och minskade mängden olivolja i pannan till 1/4 dl och tyckte att det fungerade alldeles utmärkt. Detta blir en vardagsfavorit! :)
Margareta
2018-05-01