Snabbrimmad torsk med örtrostade rödbetor

Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
0
Snabbrimmad torsk med örtrostade rödbetor

Bjud dina vänner på en lite lyxigare middagsrätt där du snabbrimmar torsken i ugnen. Toppa med rökt sidfläsk och servera med de örtrostade rödbetorna och couscous med ruccola. Tänk på att köpa miljömärkt torsk!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2011

Snabbrimmad torsk med örtrostade rödbetor

Ingredienser

4 portioner
4   portionsbitar torskfilé (à 125 g)
1   knippe rödbetor (à 400 g)
1 msk  olivolja
1 tsk  torkad oregano
1 tsk  torkad timjan
100 g  rökt sidfläsk
citronklyftor till servering
salt och peppar

Rödlöksgryn

4   portioner bulgur eller couscous
1   rödlök
30 g  rucola
1 msk  olivolja
1 msk  balsamvinäger

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Koka gärna bulgur eller couscous i hönsbuljong för mer smak. Förhöj smakerna och servera skirat smör till fisken. Smält smör i en kastrull på låg värme, det ska inte ta färg. Ställ åt sidan och låt de vita partiklarna sjunka till botten. Ringla den klara delen av smöret på fisken.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2291 KJ / 548 kCal
Fett19.5 g
Protein37.3 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Torskrygg med potatispuré, champinjoner och bacon
Betyg 4.6 av 5.
73 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakade rödbetor med rucolaolja
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rimmad oxbringa
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimmad torsk med selleripuré i rostad paprika
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ljummen potatissallad med fläsk och körsbär
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga