Snabbrimmad torsk med örtrostade rödbetor
Bjud dina vänner på en lite lyxigare middagsrätt där du snabbrimmar torsken i ugnen. Toppa med rökt sidfläsk och servera med de örtrostade rödbetorna och couscous med ruccola. Tänk på att köpa miljömärkt torsk!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2011
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar torskfilé (à 125 g)
1 knippe rödbetor (à 400 g)
1 msk olivolja
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
100 g rökt sidfläsk
citronklyftor till servering
salt och peppar
Rödlöksgryn
4 portioner bulgur eller couscous
1 rödlök
30 g rucola
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
För alla
Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Koka gärna bulgur eller couscous i hönsbuljong för mer smak. Förhöj smakerna och servera skirat smör till fisken. Smält smör i en kastrull på låg värme, det ska inte ta färg. Ställ åt sidan och låt de vita partiklarna sjunka till botten. Ringla den klara delen av smöret på fisken.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2291 KJ / 548 kCal
Fett19.5 g
Protein37.3 g
Kommentarer