Sesamlax med sweet chili-wokade grönsaker
En fräsch och smakrik wok smaksatt med chili och lime är ett trevligt middagsalternativ. Laxbitarna, som serveras till, blir härligt krispiga med sesampaneringen. Servera med ris och pressad lime för lite extra syrlighet.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2011
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna basmati)
4 portionsbitar lax (à 140 g)
1 tsk salt
2 krm peppar
1 dl sesamfrön
3 msk olja
1 rödlök
450 g wokgrönsaker
3 msk sweet chilisås
1 msk japansk soja
1/2 msk pressad limejuice
limeklyftor till servering
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Skär laxen i mindre bitar innan du panerar den i sesamfröna. På så sätt går det lättare att dippa fisken i sweet chilisås. Kockknepet: Ugnsbakad lax! Ont om stekpannor? Bryn laxen i lite olja på bägge sidor och lägg i en ugnssäker form. Sätt mitt i ugnen 10–15 minuter på 150˚C samtidigt som du tillagar ris och grönsakswok.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2995 KJ / 715 kCal
Fett34.9 g
Kolhydrater63.8 g
Protein35.1 g
Kommentarer