Semmelbullar

Betyg 3.2 av 5.
45 personer har röstat
25
Semmelbullar

Fluffiga och hemmagjorda semmelbullar är enklare att göra än vad du kanske tror. Följ det här receptet och vi kan utlova att du kan baka riktigt goda vetebullar med smak av kardemumma som passar perfekt att använda när du vill göra hemmagjorda semlor.

Semmelbullar

Ingredienser

ca 12 st
480 g  vetemjöl (480 g motsvarar ca 8 dl)
3 dl  mjölk
1 1/4 dl  strösocker
1/2 tsk  salt
1 msk  mortlad kardemumma
25 g  jäst
100 g  rumstempererat smör

För alla

Fri från ägg (om bullarna inte penslas, se tips).
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av mjölk och smör.

 

Receptet uppdaterat januari 2024.

Gör så här

Tips

Pensla bullarna med äggstrykning (vispa ihop 1 ägg, lite vatten och en nypa salt). Semlor behöver inte penslas beroende på vilket utseende man vill ha.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
45 personer har röstat

Kommentarer

Superfina bullar. Valde dessa då jag inte hade ägg hemma. Blev väldigt skeptisk över den kladdiga degen. Jag hade nog klassisk ”bulldegsutseende” i åtanke. Men funkade fin fint att jobba med på bakbordet. Ska bli gott detta.

Linda

2024-02-12

När jag ändå höll på

Gunilla

2024-02-09

Hej! Är temperaturen rätt? Mina semlor var jättebleka efter 12 minuter. Gräddade 3-4 minuter ytterligare. Men degen var bra! Proportioner stämmer!

Helena

2024-01-30

Testa liknande recept

Bulldeg - grundrecept på vetedeg
Betyg 3.6 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semmeltårta
Betyg 3.2 av 5.
137 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Veganska semlor
Betyg 4.4 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Goda små semlor
Betyg 4.4 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nötfria semlor
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minisemlor med choklad och hasselnötter
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga