Sejpanna med fänkål och tomat
Currydoftande fiskgryta som tillagas direkt i pannan. Mild men smakrik med smak av apelsin och fänkål som gifter sig bra med sej eller annan vit fisk som torsk eller kolja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2012
Ingredienser
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos. Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre). Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Åt med matvete till. Mycket gott! Saknade eventuellt lite hetta.
Evelina
2021-04-23Väldigt gott, men jag håller med tidigare åsikter: dra ner lite på apelsinsaften, tillsätt eventuellt mer fisk eller en halv burk stora vita bönor, och det var gott med potatis till. Kommer definitivt att laga det fler gånger - som variation kan jag tänka mig att byta ut curryn mot saffran ibland.
Maria
2020-11-29Hej Maria! Här blev det lite fel :( Ska vara apelsin. Men går säkert att byta ut mot citron men då kanske det behövs lite honung. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-02-06