Ugnssej med frasiga örter

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Ugnssej med frasiga örter

Sejfilén placerar du på en tomatbas i en ugnsform innan den bäddas in i en läcker röra av färska örter, citronsaft och ströbröd. Toppa ugnssejen med flingsalt för en fin sälta innan servering.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008

Ugnssej med frasiga örter

Ingredienser

4 portioner
1   sats fryst, tinad tomatbas (se länk nedan under steg 2)
600 g  skinn- och benfri sejfilé (byxad)
1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar

Örttäcke

1 dl  finhackade färska örter (t ex persilja, timjan och basilika)
1 dl  ströbröd
3 msk  färskpressad citronjuice (3 msk motsvarar 1/2 citron)
3 msk  olivolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, under förutsättning att man väljer ströbröd utan dessa ingredienser. Obs! bulgur och matkorn innehåller gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Örtgriljerad skinka
Betyg 2.7 av 5.
48 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Kryddsmörets comeback
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Örtstekt skinkschnitzel med grekisk potatissallad
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad "lammflinta"
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Panerad fisk med potatismos
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga