Fiskgryta med sej

Currydoftande fiskgryta som tillagas direkt i pannan. Mild men smakrik med smak av apelsin och fänkål som gifter sig bra med sej eller annan vit fisk som torsk eller kolja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2012

Ingredienser
4 portioner
400 g sejfilé
4 portioner ris eller annat gryn
3/4 purjolök
1 fänkål
2 morötter
1 msk smör eller margarin
2 tsk curry
1 msk tomatpuré
500 g finkrossade tomater
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning eller fond
1 apelsin
1 1/2 dl lätt crème fraiche
salt
peppar
3 msk dill
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1987 KJ / 474 kCal
Fett10 g
Salt2.9 g
Kolhydrater61 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
10 stBästa fiskgrytan
Jonna
Åt med matvete till. Mycket gott! Saknade eventuellt lite hetta.
Evelina
Väldigt gott, men jag håller med tidigare åsikter: dra ner lite på apelsinsaften, tillsätt eventuellt mer fisk eller en halv burk stora vita bönor, och det var gott med potatis till. Kommer definitivt att laga det fler gånger - som variation kan jag tänka mig att byta ut curryn mot saffran ibland.
Maria
Hej Maria! Här blev det lite fel :( Ska vara apelsin. Men går säkert att byta ut mot citron men då kanske det behövs lite honung. Hälsningar Michelle
Ica-köket
Det står citron, vilket låter godare än apelsin, vilket ska man ha?
Maria
Gott! En lime istället för apelsin gjorde susen.
Helena
Jättegott! Behövs dock mer fisk, blev lite glest med fiskbitar i grytan, skulle nog ta 150 g/pers istället för 100 g/pers. Håller med om att det räcker med en halv apelsin.
Gustav
Håller med tidigare skribenter, blev för mycket apelsinsmak och potatis passar nog bättre... Men god ändå.
Sara
Mycket god men potatis var bättre än ris
Camilla
Väldigt gott, men det räcker gott och väl med en halv apelsin!
Henrik