Scones
På söndagsbrunchen vill man ha något nybakat och delikat och det passar därför utmärkt att baka scones för detta tillfälle. Sconesen är godast om du serverar dem med söt marmelad eller ost.
Ingredienser
8 scones
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g smör eller margarin (gärna rumstempererat)
2 dl mjölk
Till servering
ost eller färskost
marmelad (gärna jordgubbsmarmelad)
För alla
Brödet innehåller gluten men är fri från ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut mjölken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per scone.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt ut mjölk mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Detta leder till en fjärdedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Tips
Förslag på smaksättningar för 8 st scones:
1 dl torkad frukt t ex aprikoser, fikon, russin, tranbär, blåbär och gojibär
1 dl nötter eller mandel
1/2 g saffran och 1 msk socker
1 tsk malen kanel och 2 tsk strösocker
1 tsk stötta kardemummakärnor och 1 tsk socker
1 dl torkad frukt t ex aprikoser, fikon, russin, tranbär, blåbär och gojibär
1 dl nötter eller mandel
1/2 g saffran och 1 msk socker
1 tsk malen kanel och 2 tsk strösocker
1 tsk stötta kardemummakärnor och 1 tsk socker
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi693 KJ / 166 kCal
Fett6 g
Salt0.7 g
Kolhydrater24 g
Protein4 g
Kommentarer
Så goda och enkla🥰
Andreas
2024-03-16Goda och enkla att svänga ihop 😍 Jag brukar ha i lite havregryn också ✌🏼
Elin
2024-03-03Men blev avsevärt bättre med specialvetemjöl.
Linn
2024-03-01