Samosas med svamp, svartkål och lagrad ost

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
0
Samosas med svamp, svartkål och lagrad ost

Frasiga filodegsknyten med fyllning av kastanjechampinjoner, rostade solroskärnor, svartkål och lagrad prästost. Indiska samosas bakas av filodeg och strösslas med vallmofrö. Jättegoda som de är eller med gräddfilsdipp.

Samosas med svamp, svartkål och lagrad ost

Ingredienser

8 bufféportioner

Fyllning

1 dl  solroskärnor
1   gul lök
250 g  kastanjechampinjoner
2 msk  smör
125 g  skuren svartkål
salt och svartpeppar
100 g  riven lagrad ost (gärna 17%)

Samosas

olja till formen
2 msk  vetemjöl
1 1/2 msk  vatten
6   ark filodeg (à ca 125 g)
1 msk  olja
1/2 tsk  blått vallmofrö

Till servering

sallad
gräddfil

För alla

Läs noggrant innehållet på filodegen. I övrigt fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja. Välj laktosfri gräddfil.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Vallmo- och citronkakor
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Smördegsflarn med najadlax och sveciakräm
Betyg 3.2 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Västerbottensostpaj med spenat och jordärtskocka
Betyg 4.5 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Basilika- och fetaknyten
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Filodegsknyten med tapenade
Betyg 3.1 av 5.
48 personer har röstat
Under 45 min att tillaga