Recept: Spansk potatissallad
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Spansk potatissallad

Betyg
4 röster

Gör din potatissallad spännande och intressant genom att tillaga den på spanskt vis. Du sveper in potatisen i en salig röra med bland annat sherry och tomatpuré och placerar den på ett fat med spröda salladsblad, oliver och kronärtskockor.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2009.

Ingredienser

  • 2 kg delikatesspotatis
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk söt sherry
  • 4 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 burk marinerade kronärtskockor (à ca 300 g)
  • 1 burk svarta oliver med kärnor (à ca 370 g)
  • 50 g pinjenötskärnor (50 g motsvarar 1 dl)
  • salladsblad till garnering
  • 1 msk finrivet citronskal till garnering

Så här gör du

  1. Skala och koka potatisen. Skär ev stora potatisar i mindre bitar.
  2. Rör ihop tomatpuré, olivolja, sherry, vatten och salt. Häll blandningen över den varma potatisen.
  3. Skär avrunna kronärtskockor i bitar. Tillsätt kronärtskockor, oliver och pinjenötskärnor. Blanda försiktigt. Lägg potatissalladen på ett uppläggningsfat. Garnera med salladsblad och strö över finrivet citronskal.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.