Saffransskorpor med tranbär och vit choklad
Ge bort de oemotståndliga saffransskorporna med torkade tranbär, mandel och vit choklad genast, annars äter man garanterat upp dem själv. Läckert som glöggfika eller som dopp i kaffet.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013
Ingredienser
Ger ca 50 skorpor
100 g smör
1/2 g saffran
1/2 tsk salt
100 g sötmandel
100 g vit choklad
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl torkade tranbär
3 ägg
2 1/2 dl socker
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och choklad.Näringsvärdet är beräknat per skorpa.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och choklad.Näringsvärdet är beräknat per skorpa.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi370 KJ / 88 kCal
Fett4 g
Salt0.2 g
Kolhydrater12 g
Protein2 g
Kommentarer
Bla Bla
Anna
2023-12-16Supergoda och enkla. Degen är lös, men ta ordentligt med mjöl när man rullar ut dem! Brukar utesluta tranbär och mandel. Istället har jag gjort med vit+mörk choklad, och idag testade jag turkisk peppar med vit choklad, suveränt gott!
Sara
2023-12-01Jag älskar att baka dessa! Gör dem utan tranbär dock och köper små knappar av vit choklad. Degen blir väldigt kletig men ett tips är att försiktig klicka degen i rader och sen lätt forma med blöta händer.
Nanna
2023-11-26