Saffransskorpor med tranbär och vit choklad

Betyg 4.6 av 5.
110 personer har röstat
20
Saffransskorpor med tranbär och vit choklad

Ge bort de oemotståndliga saffransskorporna med torkade tranbär, mandel och vit choklad genast, annars äter man garanterat upp dem själv. Läckert som glöggfika eller som dopp i kaffet.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Saffransskorpor med tranbär och vit choklad

Ingredienser

Ger ca 50 skorpor
100 g  smör
1/2 g  saffran
1/2 tsk  salt
100 g  sötmandel
100 g  vit choklad
6 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
1 dl  torkade tranbär
3   ägg
2 1/2 dl  socker

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och choklad.Näringsvärdet är beräknat per skorpa.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
110 personer har röstat

Kommentarer

Bla Bla

Anna

2023-12-16

Supergoda och enkla. Degen är lös, men ta ordentligt med mjöl när man rullar ut dem! Brukar utesluta tranbär och mandel. Istället har jag gjort med vit+mörk choklad, och idag testade jag turkisk peppar med vit choklad, suveränt gott!

Sara

2023-12-01

Jag älskar att baka dessa! Gör dem utan tranbär dock och köper små knappar av vit choklad. Degen blir väldigt kletig men ett tips är att försiktig klicka degen i rader och sen lätt forma med blöta händer.

Nanna

2023-11-26

Näringsvärde per portion

Energi370 KJ / 88 kCal
Fett4 g
Salt0.2 g
Kolhydrater12 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Cissis snabba julkaka
Betyg 2.9 av 5.
65 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lalehs persiska ris
Betyg 3.1 av 5.
47 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Nordafrikanska mandelkakor
Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lavendelskorpor
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffranssnittar
Betyg 4.4 av 5.
94 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saffransdrömmar med citron
Betyg 4 av 5.
60 personer har röstat
Under 45 min att tillaga