Sabayon med fläder, bär och persika

Betyg 2.4 av 5.
8 personer har röstat
0
Sabayon med fläder, bär och persika

Den skummiga, klassiska äggkrämen sabayon får här smak av både marsalavin och flädersaft. Varva med persikor eller nektariner och en drös färska bär för en garanterat uppskattad dessert. Varför inte till påsk?

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Sabayon med fläder, bär och persika

Ingredienser

6 portioner
4   persikor eller nektariner (à ca 600 g) eller persikor i juice på burk. 4 persikor/nektariner motsvarar 1 liten burk persikor (à ca 400 g)
250 g  färska bär (t ex hallon, blåbär, jordgubbar och röda vinbär)

Sabayon

6   äggulor
1 dl  socker
1 1/2 dl  marsalavin
1 msk  konc flädersaft

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Vill du ha en kall och luftigare sabayon, låt den svalna helt och blanda sedan med 2 dl vispad grädde (för 6 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi812 KJ / 195 kCal
Fett4 g
Salt0.04 g
Kolhydrater30 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Fruktigt iste
Betyg 3.8 av 5.
69 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad persika med pistagehonung och vaniljglass
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad persika med brynt smör och pistagenötter
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Basilikayogoat med grillade persikor
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Persikovårrulle
Betyg 2.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga