Rostade rosmarinlökar 

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Rostade rosmarinlökar 

Färsklök, rödlök och vitlök bakas mjuka i ugn tillsammans med olivolja och repad rosmarin. Ett roligt och lite annorlunda sätt att servera lök på. Strö över kalamataoliver och använd som tillbehör på en grön buffé.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Rostade rosmarinlökar 

Ingredienser

6 portioner
1   knippe färsk lök
3   rödlökar
4   färska vitlökar
2   rosmarinkvistar
1 dl  olivolja
1 dl  kalamataoliver
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi741 KJ / 177 kCal
Fett16 g
Salt1.2 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Potatistärningar med rosmarin och oliver
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oliver i citron och rosmarin
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Potatis i ugn med vitlök och rosmarin
Betyg 4.5 av 5.
29 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lammracks på grillen
Betyg 2.8 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tidningsrökt abborre
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Confiterade tomater
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga