Rostade kycklingben i gochujangsås
Gochujangsås, eller bibimbapsås som den även kallas, är en koreansk chilisås med en både het och sötaktig ton. Blanda med rökessens på flaska och marinera kycklingben i. Smakrik ”finger food” eller som komplett middag med ris och grönsaker.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015
Ingredienser
10 bufféportioner
1 1/2 msk gochujangsås eller annan het chilisås
1 1/2 tsk japansk soja
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk liquid smoke
2 msk rapsolja
ca 2 kg kycklingben
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.
Gör så här
Tips
Knyt en bit/remsa smörpapper/bakplåtspapper runt benet som man kan hålla i när man äter, så blir det inte lika kladdigt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1765 KJ / 422 kCal
Fett30 g
Salt0.6 g
Kolhydrater0.6 g
Protein39 g
Kommentarer
Ersatte gochujansåsen med 50/50 sambal oelek och honung, ersatte sojan med salt. Blev supergott!
Maria
2024-04-27Så hur gör man gochujangsåsen? 😄 Står ju att man redan skall ha den 🤔🤷🏻♂️
Andreas
2022-05-29