Rostade kycklingben i gochujangsås

Betyg 3.2 av 5.
97 personer har röstat
2
Rostade kycklingben i gochujangsås

Gochujangsås, eller bibimbapsås som den även kallas, är en koreansk chilisås med en både het och sötaktig ton. Blanda med rökessens på flaska och marinera kycklingben i. Smakrik ”finger food” eller som komplett middag med ris och grönsaker.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Rostade kycklingben i gochujangsås

Ingredienser

10 bufféportioner
1 1/2 msk  gochujangsås eller annan het chilisås
1 1/2 tsk  japansk soja
1   pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk  liquid smoke
2 msk  rapsolja
ca 2 kg  kycklingben

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

Gör så här

Tips

Knyt en bit/remsa smörpapper/bakplåtspapper runt benet som man kan hålla i när man äter, så blir det inte lika kladdigt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
97 personer har röstat

Kommentarer

Ersatte gochujansåsen med 50/50 sambal oelek och honung, ersatte sojan med salt. Blev supergott!

Maria

2024-04-27

Så hur gör man gochujangsåsen? 😄 Står ju att man redan skall ha den 🤔🤷🏻‍♂️

Andreas

2022-05-29

Näringsvärde per portion

Energi1765 KJ / 422 kCal
Fett30 g
Salt0.6 g
Kolhydrater0.6 g
Protein39 g

Testa liknande recept

Rökiga mandlar med flingsalt
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad majskycklingklubba med sötpotatissallad
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklinglår och -ben med grillsås
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rökig Rimlag
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Barbecue-glaze
Betyg 2.7 av 5.
60 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rökig quorn med picklad rödlök
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga