Recept: Risgrynspudding med saftsås
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 min

Risgrynspudding med saftsås

54 röster

En härlig risgrynspudding som du gärna kan ge lite citrussmak genom att tillsätta finrivet citronskal. Avnjut den mumsiga, varma puddingen av risgrynsgröt tillsammans med en söt saftsås.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2008.

Ingredienser

  • 500 g risgrynsgröt (färdigköpt)
  • 1 ägg
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk finrivet citronskal (eventuellt)
  • hallonsylt eller saftsås till servering

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rör ihop risgrynsgröt med ägg och socker. Tillsätt ev finrivet citronskal.
  3. Fördela i en liten smord ugnssäker form.
  4. Tillaga i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna. Servera med hallonsylt eller saftsås.

För alla

Risgrynspudding: Glutenfri. Innehåller mjölk och ägg.
Saftsås: Gluten-, mjölk- och laktosfri.