Risgrynsgröt i ugn
Enklaste sättet att koka risgrynsgröt utan att den bränner fast i kastrullen är att gröten görs i ugnen. Gröten sköter sig själv medan du hinner göra annat. Känns gröten lös när du tar den ur ugnen? Lugn - den ska vila lite för att få rätt konsistens.
Ingredienser
4 portioner
2 dl grötris
4 dl vatten
3 tsk socker
1/2 tsk salt
1 kanelstång
7 dl mjölk
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Receptet har uppdaterats oktober 2023.
Gör så här
Tips
Servera gröten med kanel och sirap.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Perfekt när gröten sköter sig själv i ugnen. Den blir lika perfekt varje gång oavsett antal portioner. Och det bästa av allt är att det bränner inte fast.
Irene
2024-01-24Så enkelt att göra gröten och man slipper lägga en timme på att få rent kastrullen sen. Dessutom smakar det precis lika bra som när man kokar på spisen! Hela familjen slukade gröten med god aptit.
Sofie
2024-01-08Jag har alltid ugnen på varmluft 125 grader, tycker att det behövs för att undvika ”stekyta” i botten. Gröten blir perfekt efter att den fått vila
Monica
2024-01-07