Ras-el-hanout

Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
0
Ras-el-hanout

Upp till 20 kryddor kan ingå i den marockanska kryddblandningen ras-el-hanout. Här nöjer vi oss med hälften. Resultatet blir ett nog så mustigt pulver att smaksätta grillat kött, grytor eller ett enkelt grönsaksfräs med.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Ras-el-hanout

Ingredienser

1 dl
1 msk  hel spiskummin (eller malen)
1 msk  hel koriander (eller malen)
1/2 msk  hel kardemumma
1 msk  malen ingefära
2 tsk  svartpepparkorn
1 msk  kryddpepparkorn
1 msk  chilipeppar
2 tsk  malen kryddnejlika
2 tsk  malen kanel
2 krm  malen muskot

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Tips! För ännu mer marockansk karaktär - mortla med 2 torkade rosenknoppar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Ras el hanout - krydda
Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Injera – Etiopiskt tunnbröd
Betyg 3.2 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Auberginekompott
Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persisk lamm- och spenatgryta
Betyg 3.7 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Doro Wot - Etiopisk kycklinggryta
Betyg 3.3 av 5.
206 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Auberginetagine med getostyoghurt
Betyg 4.5 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga