Recept: Rabarberkompott
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Rabarberkompott

Betyg
18 röster

Äkta vanilj ska det vara i denna enkla, men ack så goda dessert. Eller skippa glassen och servera den som mellanmål!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012.

Ingredienser

  • 600 g rabarber
  • 1 vaniljstång
  • 1 1/2 dl socker
  • 3/4 dl vatten

Till servering

  • vaniljglass eller lättvispad grädde
  • mandelflarn

Så här gör du

  1. Ansa och skär rabarbern, först på längden och sedan i 3–4 cm långa bitar.
  2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg vaniljstång, frön, socker och vatten i en kastrull.
  3. Koka upp och tillsätt rabarbern. Låt småkoka 5–10 minuter, tills den mjuknar. Låt svalna.
  4. Servera kompotten med vaniljglass eller lättvispad grädde och mandelflarn eller använd kompotten till en vaniljparfait, se receptet Vaniljparfait med rabarber.

För alla


Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt tillbehör serveras.