Rabarberkompott

Rabarberkompott är en supersmarrig liten sommardessert, som du gör på rabarber, vatten, strösocker, vaniljsocker och potatismjöl. Kompotten smakar både sött och friskt och serveras varm tillsammans med mjölk. Himmelskt gott!

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är inkl mjölk.
Energi510 KJ / 122 kCal
Fett2 g
Salt0.07 g
Kolhydrater24 g
Protein3 g
Kommentarer
9 stHur länge håller sig kompotten i kylskåpet? /Ulrika
Ulrika
Hej Ulrika! Den håller sig bra i upp till en vecka i kylen. Se bara till att använda rena redskap när du tar av den. Det fungerar också utmärkt att frysa kompotten. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Denna kompott på filen yoghurten så himla gott. Ev varva med frukostflingor ex start mums 😋
Ulrika
Stapelvara på sommarhalvåret och perfekt att frys in. Skippar potatismjöl, tar bara 0,5 dl vatten och en skvätt citron. Så gott att värma och sen har till frukostyoghurten.
Annette
Går den att frysa in? Marie
Marie
Hej Marie! Det går bra att frysa kompotten. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Använde denna som tårtfyllning, blev supergott. Varannat lager kompott och vaniljkräm, varannat lager hackade jordgubbar och vaniljkräm. Blev supergott! 🍰
Sara
Ungefär hur länge ska det koka?
Sandra
Hej Sandra! Den ska koka tills rabarbern är mjuk, ca 5-10 minuter. Hälsningar Elina
ICA-köket
Kan man frysa in om inte allt går åt?
Åsa
Hej! Hur länge håller den i kylen?
Linnea
Hej Linnea! Den håller sig bra i upp till en vecka i kylen. Se bara till att använda rena redskap när du tar av den. Hoppas att du gillar den! Hälsningar Elina
ICA-köket
Alltid gott i sommarens soliga dagar serveras kall.
Ulla