Rabarberchutney

Betyg 4.2 av 5.83 personer har röstat
Receptet har 26 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Rabarberchutney

En härlig rabarberchutney som passar till det mesta från grillen. Låt rabarber, lök och chili koka ihop sakta med honung, vinäger och salt till en smakrik chutney som du ger en liten ton av citrus med hjälp av ingefära. Färgen på chutneyn varierar beroende på vilken rabarbersort som används – men den blir alltid lika god.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1999

Rabarberchutney

Ingredienser

10 portioner
500 g rabarber
1 gul eller röd lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
3/4 dl honung
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 msk färskriven ingefära

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

26 st
  • Bytte ut honung mot socker och rörsocker för att göra den vegansk. Sötade lite mer än receptet också. Lät en kanelstång koka med. Supergod!

    Karin

  • Inget vatten?

    Frida

    Hej Frida! Det behövs inte, rabarbern släppet tillräckligt med vätska. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Supergott men nästa gång tar vi i extra honung från start och rödlök för färgen.

    Christina

  • Hur länge håller den i kylskåpet

    Katarina

    Hej Katarina! Med bra råvaror, god hygien, rena burkar så bör chutneyn hålla i kylskåp ett par månader. Det bästa är, som alltid, att dofta och smaka om man är osäker när burken tas fram. Chutneyn funkar även att frysa. Lycka till. Hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Gott till vaniljglass ! Prova det!

    Leif

  • Otroligt god! Fick hejda mig från att fortsätta "provsmaka" ;) Jag skalade inte, sköljde bara rent. La till 1 msk rörsocker och duttade i lite extra honung... alltså mumma!!! Röd och smaskig!

    Annelie

  • Jättegott!! Gott tillsammans många maträtter !

    Kaija

  • Alldeles för lite sötma. Försökte rädda upp den med socker, men… Nä, välj ett annat recept!

    Ulrika

    Hej Ulrika! Tack för din kommentar. Våra kockar har nu justerat receptet och vi har skrivit till att du kan smaka av chutneyn med lite mer honung om du tycker att den inte är tillräckligt söt. Chutneyn är tänkt till att anvädas till grillat varför den inte är så söt. 😊Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Verkligen inte god

    Annie

  • Måste gå att skriva ut

    Ketty

Näringsvärde per portion

Energi564 KJ / 135 kCal
Fett0.1 g
Salt2 g
Kolhydrater31 g
Protein2 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Rabarberchutney med chili
    Betyg 2.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rabarberchutney med kanel
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kryddig rabarberchutney med kanel
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rabarber- och honungsvinägrett
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fransk rabarbermarmelad
    Betyg 4.1 av 5.149 personer har röstat
    Receptet har 35 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rabarbersnaps
    Betyg 4.5 av 5.94 personer har röstat
    Receptet har 32 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad