Recept: Rabarberchutney
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 minuter

Rabarberchutney

139 röster

En härlig rabarberchutney som passar till det mesta från grillen. Låt rabarber, lök och chili koka ihop sakta med honung, vinäger och salt till en smakrik chutney som du ger en liten ton av citrus med hjälp av ingefära. Förvara chutneyn kallt.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1999.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • 3/4 dl honung
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 msk färskriven ingefära

Så här gör du

  1. Skala eventuellt rabarbern och skär i minde bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Lägg rabarber, lök och chili i en kastrull. Tillsätt honung, vinäger och salt. Låt koka på svag värme ca 20 min tills chutneyn tjocknat något. Smaka av med ingefära och häll upp på burkar.
  3. Förvara chutneyn i kylskåp. Gott till stekt eller grillat kött eller kyckling.
Näringsvärde per portion
Energi:
564 kJ / 135 kcal
Protein:
2 g
Kolhydrat:
31 g
Fett:
0,1 g
Salt:
2 g
0 - 0,7 kg CO -e/portion
1,4 - 2,4 kg CO -e /portion
0,7 - 1,4 kg CO -e /portion
0 - 0,7 kg CO -e /portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Läs mer om våra klimatguidade recept

Lägg till en egen kommentar.

Visa kommentarer