Puffkola

Läckert och lättgjort godis som smakar underbart och passar perfekt till både stora och små barn. Puffkolan får en luftig och lätt känsla tack vare det puffade riset, medan kolans sötma och chokladsmak kommer från sirap och kakao.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001

Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi309 KJ / 74 kCal
Fett4 g
Salt0.1 g
Kolhydrater9 g
Protein0 g
Kommentarer
20 stStina här nedan skrev om en annan slags puff, o jag kan också rekommendera Rice Crispies från Kellogs ! Tror nog det är samma sak. Eller varför inte andra flingor eller kuddar, eller puffar med chokladsmak för chokladälskaren !! Eller ta bort kakao helt och tillsätt bara vaniljsocker, o få Vaniljkola 😃
Susanne
Jag har gjort detta sååå många gånger, Älskar det !!! Men har smör, mkt godare. Sen har jag fått receptet av en som skrev "Micro-kola". Så har alltid kört i en tålig plast-vispskål, och kört i micron några minuter istället, funkar toppen :) Men man måste röra runt 2-3 gånger. Tyvärr har jag tappat bort receptet, så kan inte säga Exakt antal minuter. Blev så glad när jag googlade o fann detta !! Har experimenterat en massa olika saker, bla med mandelflagor och puffar el bara mandeln. Plus jag älskar kaffe, så att ha i 1 tsk snabbkaffepulver diggar jag skarpt *chefs kiss* Gärna 1 tsk vaniljsocker. O även extra kakao. Mmmmums 😃 Det är ju ett förlåtande & snabbt recept, så prova er fram med era favoritkryddor eller andra nötter, och annat socker ex råsocker, ljust muscovadosocker. El blanda i litegrann mörkt muscovado. Jag häller upp 'smeten' på ett silikonunderlägg i en 15×20cm's form, plattar till snabbt med en slickepott. 'För-skär' lite försiktigt efter nån minut i önskad storlek, sen ställer ut den på balkongen o låter svalna helt. Speciellt bra på vintern då det går fort :) Sen skär med vass kniv. (Plus man kanske inte har plats för en helt ugnsform i kylskåpet). Jag bor själv, men detta räcker inte i många dagar ;)
Susanne
Gott
Carina
Gjorde exakt som receptet sa men trots det blev "karameller" en grynig massa vilket var tråkigt. Men de blev goda.
Nathalie
Jättegoda, vi använde Kelloggs rice bubbles istället för puffat ris, blir lite mer krispigt och segt typ :)
Stina
Tips byt ut kakaon mot en tsk pepparkskrydda och en tsk vaniljsocker. Och bre över smält choklad när kola har stelnat.
Nellie
Strö på lite flingsalt innan kolan stelnar. Lite extra schwung.
Helena
Gjorde dessa julen -09. Mycket uppskattade och helt underbart goda. (ingen marsipan i mina ...)
Anna-maria
Gjorde dessa julen -09. Mycket uppskattade och helt underbart goda. (ingen marsipan i mina ...)
Anna-maria
Jag tror Kim menade att man kunde skippa marsipanen som julgodis och ersätta den med dessa kolapuffar istället.. Nu ska jag baka dessa!! :-)
Ida