Hallonkola med choklad

Betyg 3.1 av 5.
141 personer har röstat
1
Hallonkola med choklad

Hallonkola är en riktig kolafavorit – här får den dessutom en chokladig ton som gör att den blir nästan oemotståndlig. Få till kolakonsistensen genom att använda en termometer, eller gör det klassiska kulprovet.

Hallonkola med choklad

Ingredienser

60 st
50 g  smör
2 dl  socker
4 msk  siktad kakao
1 dl  hallonsylt
3 dl  vispgrädde
1 1/2 dl  ljus sirap
1 krm  salt
1 tsk  ättiksprit

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
141 personer har röstat

Kommentar

Väldigt lätt att hallonsylten bränner fast i botten och kastrullen, koka inte på för hög värme och rör ständigt.

Jennifer

2014-12-22

Näringsvärde per portion

Energi221 KJ / 53 kCal
Fett3 g
Salt0.08 g
Kolhydrater7 g
Protein0.2 g

Testa liknande recept

Gräddkola
Betyg 2.4 av 5.
288 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julkola med havssalt
Betyg 2.8 av 5.
566 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mintkola
Betyg 2.6 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kola med After Eight
Betyg 4.4 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Julmustkola
Betyg 4 av 5.
84 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pepparkakskola
Betyg 2.9 av 5.
370 personer har röstat
Under 45 min att tillaga