Potatissallad med tomat och basilika
Med soltorkad tomatcréme, basilika, babyplommontomater och rivet citronskal får din svenska potatissallad en uppgradering av italienska influenser.
Ingredienser
6 portioner
1 1/2 kg små färskpotatisar
125 g salladslök
1 saltgurka
skal av 1 citron
5 dl gräddfil
2 dl majonnäs
1/2 dl soltorkad tomatcrème
2 msk dijonsenap
2 msk kapris
1 kruka grovhackad basilika
salt och svartpeppar
250 g babyplommontomater
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen (kan innehålla mjölkprotein och laktos).
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Detta var verkligen jättegott! Hade kallrökt lax till men kommer definitivt ha detta till sommarens grillningar.
Cecilia
2017-07-04