Fänkålsstekt lammrostbiff med svartrötter, citron och örter

Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
0
Fänkålsstekt lammrostbiff med svartrötter, citron och örter

Ugnsstekt lammrostbiff som har gnidits med fänkålsfrö och brynts ihop med vitlök. Serveras på en bädd av kokta grönsaker, som svartrot, morot, kronärtskocka citron och tomat.

Fänkålsstekt lammrostbiff med svartrötter, citron och örter

Ingredienser

4 portioner

Grönsaker

3 1/2 dl  vitt matlagningsvin
3 msk  olja
2   lagerblad
1/2 tsk  salt
5 dl  grönsaksbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
375 g  svartrötter
3   schalottenlökar
2   vitlöksklyftor
200 g  snackmorötter
400 g  kronärtskocksbottnar
250 g  babyplommontomater
1   citron
1 dl  hackade örter t ex persilja, körvel, basilika

Lammrostbiff

1 msk  torkade fänkålsfrön
1 tsk  grovkrossad svartpeppar
1 tsk  salt
4   vitlöksklyftor
ca 800 g  lammrostbiff
1 msk  olivolja
1 msk  smör

Till servering

gärna aioli

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör äggfri: uteslut aioli eller välj äggfri aioli.

Gör så här

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Potatissallad med tomat och basilika
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nudelsallad med Vannameiräkor - Vietnamese Style
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotfrukter med getost
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Bakade ägg med palsternacka och spenat
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga