Recept: Potatissallad med kapris och oliver
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Potatissallad med kapris och oliver

Betyg
5 röster

En enkel och ganska nyttig potatissallad är denna med kapris och oliver som starka smaksättare. Potatissalladen serverar du ljummen med olivolja och persilja ringlat över toppen.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010.

Ingredienser

  • 2 kg delikatesspotatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 1/4 dl olivolja
  • 5 msk kapris
  • 2 dl blandade oliver
  • 2 dl grovt skuren persilja
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Skala och finriv vitlöken. Blanda, vitlök, vinäger, olivolja, kapris och oliver.
  3. Dela potatisen medan den fortfarande är ljummen. Lägg i en skål. Häll över dressingen och blanda runt. Vänd ner persiljan. Krydda med flingsalt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Rätten fungerar bra till buffé. Portionerna är beräknade för att passa till buffébordet.

Kapris kan ersättas med sardeller, marinerade kronärtskockor eller soltorkade tomater.