Potatisgratäng med persika & salami
En annorlunda och festlig gratäng med frukt och salami. Potatisen får fin smak av den salta korven och de söta frukterna. Servera med en fräsch sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007
Ingredienser
4 portioner
1200 g mjölig potatis
1 gul lök
1 1/2 dl mellangrädde
1 1/2 dl mjölk
2 tsk torkad oregano
1 tsk salt
svartpeppar
Topping
1 burk konserverade persikor eller mango (à 500 g)
150 g salami av italiensk typ (eller pepparsalami)
1 dl avrunnen grillad paprika
1 1/2 dl riven ost (17%)
grovmalen svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg, men kontrollera innehållet i salamikorven.
Gör mjölkfri: byt grädden mot mjölkfri gräddersättning, t ex från Beneviva eller Oatly Imat, och ersätt mjölken med Solhavre eller annat mjölkfritt alternativ. Kontrollera innehållet i korven. Ersätt osten med mjölkfritt ostalternativ.
Gör så här
Tips
Vill du göra rätten mer vuxen kan du ersätta osten med fetaost eller chèvre.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2730 KJ / 650 kCal
Fett32 g
Kommentarer
God kombination med salami-mango.
Maria
2023-12-01Verkligen jättegott och lite annorlunda. Passar både barn och vuxna
Anette
2009-06-05