Potatis- och purjolökssoppa med tunnbrödrulle

Betyg 3.3 av 5.614 personer har röstat
Receptet har 24 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Potatis- och purjolökssoppa med tunnbrödrulle

Soppa hör hösten till, och speciellt med den här potatis- och purjolöksoppan. Den har en len, god smak och tillsammans med tunnbrödsrullarna blir rätten än mer matig. Rullen gör du genom att bre på färskost med smak av örter på brödet och rulla in sallad och de små gurkstavarna, dela på mitten och voilà!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2023

Potatis- och purjolökssoppa med tunnbrödrulle

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1 purjolök (à ca 300 g)
2 bakpotatisar (à ca 250 g)
1 msk olivolja
10 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
salt
peppar

Tunnsbrödsrulle

1 gurka
1/2 förp cosmopolitansallad
8 mjuka tunnbröd
125 g färskost (gärna med smak örter)

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

24 st
  • Sååå god soppa för både stora & små!

    Gabriella

  • Våra barns favoritsoppa. Vi tillsätter alltid mer potatis och även en stor, hackad och stekt palsternacka.

    Rebecca

  • Enkelt recept att följa men mycket gott recept god soppa man kan krydda lite också så blir den ännu mer godare

    Emma

  • Enkelt att följa till bra resultat, kryddning till smak men enkelt process. Kul att lära sig med.

    Sebastian

  • Har lagat den här soppan i flera år men ser att receptet nu har ändrats lite. Innan var det, om jag minns rätt, 1 dl hackad gul lök i också (fast jag brukar använda en hel lök) och lite andra proportioner mellan vispgrädde och mjölk. Saknar persiljan också som bidrar till både smak och att soppan ser trevligare ut. Jag kör vidare på originalet!

    Sofia

  • Mycket gott! Följde tips och tillsatte lite chiliflakes och persilja

    Louise

  • Ta bort lite vätska och addera lite mer sälta så är den toppen!

    Anna

  • Lite för lite sälta. Tog en extra buljongtärning och lite vitlökspulver. Slängde även i 700 g tärnad kycklinglårfilé för att proteinhalten i rätten är för låg.

    Alexandra

  • God soppa men för mycket vätska, jag använde endast 8 dl vatten och 2,5 dl grädde (enligt ett annat recept på denna soppa som jag brukar göra). Uteslöt mjölken helt. Annars måste den ju bli jättelös med dessa mängder? Tycker man att soppan är för tjock när man har mixat den är det ju bara att tillsätta vätska då. Bytte också ut en av buljongtärningarna till kyckling. Tillbehöret med tunnbrödrullarna var sådär.

    Ellinor

  • Riktigt god soppa, krämig och god. Vi värmde på en vegetarisk fryst pizza och hade till.

    Anette

Näringsvärde per portion

Energi3026 KJ / 723 kCal
Fett28 g
Salt4 g
Kolhydrater93 g
Protein20 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Purjolökssoppa med tunnbrödsrulle
    Betyg 4 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tunnbröd med makrill och gurka
    Betyg 3.9 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Champinjonsoppa och tunnbrödsrullar
    Betyg 3.2 av 5.135 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad