Plommonmarmelad

Plommon hör sensommaren till, förläng säsongen och smaken av sommar genom att koka en god plommonmarmelad. Himmelskt på rostad frukostmacka, scones och till ostbrickan.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022

Näringsvärde per liter
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi1457 KJ / 348 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater85 g
Protein0.5 g
Kommentarer
Jag tog 5 tsk röd melantin som jag först rörde ihop med 3 msk strösocker. Sedan vispade jag lätt under tiden jag tillsatte det. Blir ganska fast som jag tycker marmelad skall vara, lösare så är det sylt, smak sak. Fyllde burkarna med den varma marmeladen. Burkarna hade jag diskat i maskin sedan satt i ugnen, 125 grader i 15 min. Viktigt ta inte på insidan av lock/ burk . På med locket och sätta dem i vatten så ploppar locket efter en stund när det fått vaccum.
Pia
2025-08-13Fortsättning: Röd melatin däremot tillsätter man sist och kan inte kok förmätet efter det satts till för då kokar geleringen sönder. Det är helt andra mängder så det går inte bara att byta ut rakt över mängd mässigt. Mvh Pia
Pia
2025-08-12Hej! Det står att man skall använda gul melatin och man skall tillsätta det i slutet. Jag har precis varit och handlat gul melatin. Och på paketet står det att man måste tillsätta gul melatin innan sockret för annars gelerar det inte. Ni måste ha skrivit fel sorts melatin på receptet. Mvh Pia
Pia
2025-08-12