Plommonmarmelad

Plommon hör sensommaren till, förläng säsongen och smaken av sommar genom att koka en god plommonmarmelad. Himmelskt på rostad frukostmacka, scones och till ostbrickan.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022


Plommon hör sensommaren till, förläng säsongen och smaken av sommar genom att koka en god plommonmarmelad. Himmelskt på rostad frukostmacka, scones och till ostbrickan.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022

Kommentarer
26 stKan man koka plommonen som de är och plocka ur kärnorna efteråt?
Henrik
Hej Henrik! Ja, det går bra att göra så också! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Bra konsistens, men alldeles för söt tycker jag. Skulle nog räcka med halva mängden socker.
Malin
Jag lägger till ljuice och skal från en halv citron. Blir gott
Mats
Jag tog 5 tsk röd melantin som jag först rörde ihop med 3 msk strösocker. Sedan vispade jag lätt under tiden jag tillsatte det. Blir ganska fast som jag tycker marmelad skall vara, lösare så är det sylt, smak sak. Fyllde burkarna med den varma marmeladen. Burkarna hade jag diskat i maskin sedan satt i ugnen, 125 grader i 15 min. Viktigt ta inte på insidan av lock/ burk . På med locket och sätta dem i vatten så ploppar locket efter en stund när det fått vaccum.
Pia
Hej Pia! Vilket detektiv jobb du har gjort! Vi har kokat om marmeladen och ändrat till syltsocker istället för att det ska bli enklare att få till den. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Fortsättning: Röd melatin däremot tillsätter man sist och kan inte kok förmätet efter det satts till för då kokar geleringen sönder. Det är helt andra mängder så det går inte bara att byta ut rakt över mängd mässigt. Mvh Pia
Pia
Hej! Det står att man skall använda gul melatin och man skall tillsätta det i slutet. Jag har precis varit och handlat gul melatin. Och på paketet står det att man måste tillsätta gul melatin innan sockret för annars gelerar det inte. Ni måste ha skrivit fel sorts melatin på receptet. Mvh Pia
Pia
Låter bra.
Ulla-britt
Tyvärr inget bra recept. Jag tog endast en fjärdedel av sockret och det är mer än tillräckligt, men det sämsta är att marmeladen är mycket rinnig. Jag tog drygt dubbla mängden melatin för att få den tjock, men då fick den en bismak av melantinet.
Kenny
Om man kokar plommonen hela så flyter kärnorna upp o går enkelt att fånga med en hålslev
Arne
Hur räddar jag denna? Stelnade knappt alls. Värma upp igen? Mer melanin?
Camilla