Plommonmarmelad

Betyg 4.5 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 26 kommentarer
Plommonmarmelad

Plommon hör sensommaren till, förläng säsongen och smaken av sommar genom att koka en god plommonmarmelad. Himmelskt på rostad frukostmacka, scones och till ostbrickan.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022

Plommonmarmelad

Ingredienser

ca 2 liter
1 kg plommon
1/2 dl vatten
1 kg syltsocker

Gör så här

Bra att veta om att koka marmelad.
00:05:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

26 st
  • Kan man koka plommonen som de är och plocka ur kärnorna efteråt?

    Henrik

    Hej Henrik! Ja, det går bra att göra så också! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Bra konsistens, men alldeles för söt tycker jag. Skulle nog räcka med halva mängden socker.

    Malin

  • Jag lägger till ljuice och skal från en halv citron. Blir gott

    Mats

  • Jag tog 5 tsk röd melantin som jag först rörde ihop med 3 msk strösocker. Sedan vispade jag lätt under tiden jag tillsatte det. Blir ganska fast som jag tycker marmelad skall vara, lösare så är det sylt, smak sak. Fyllde burkarna med den varma marmeladen. Burkarna hade jag diskat i maskin sedan satt i ugnen, 125 grader i 15 min. Viktigt ta inte på insidan av lock/ burk . På med locket och sätta dem i vatten så ploppar locket efter en stund när det fått vaccum.

    Pia

    Hej Pia! Vilket detektiv jobb du har gjort! Vi har kokat om marmeladen och ändrat till syltsocker istället för att det ska bli enklare att få till den. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Fortsättning: Röd melatin däremot tillsätter man sist och kan inte kok förmätet efter det satts till för då kokar geleringen sönder. Det är helt andra mängder så det går inte bara att byta ut rakt över mängd mässigt. Mvh Pia

    Pia

  • Hej! Det står att man skall använda gul melatin och man skall tillsätta det i slutet. Jag har precis varit och handlat gul melatin. Och på paketet står det att man måste tillsätta gul melatin innan sockret för annars gelerar det inte. Ni måste ha skrivit fel sorts melatin på receptet. Mvh Pia

    Pia

  • Låter bra.

    Ulla-britt

  • Tyvärr inget bra recept. Jag tog endast en fjärdedel av sockret och det är mer än tillräckligt, men det sämsta är att marmeladen är mycket rinnig. Jag tog drygt dubbla mängden melatin för att få den tjock, men då fick den en bismak av melantinet.

    Kenny

  • Om man kokar plommonen hela så flyter kärnorna upp o går enkelt att fånga med en hålslev

    Arne

  • Hur räddar jag denna? Stelnade knappt alls. Värma upp igen? Mer melanin?

    Camilla

Testa liknande recept

  • Plommonsaft
    Betyg 4.4 av 5.76 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hjortronsylt
    Betyg 4.4 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Körsbärssylt
    Betyg 4.7 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordgubbssylt
    Betyg 4.4 av 5.81 personer har röstat
    Receptet har 26 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Drottningsylt
    Betyg 4.9 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Grön tomatmarmelad
    Betyg 4.2 av 5.74 personer har röstat
    Receptet har 23 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad