Piccata på zucchini med sparris- och fänkålssallad
Piccata är en Italiensk schnitzel som du i det här receptet gör på zucchini. Denna goda grönsak blir krispig och god när den paneras i panco och parmesan. Till gör du en frisk sallad med fänkål, sparris och en skvätt citron för smakens skull. En krämig citronsmetana vid sidan av fulländar måltiden.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Piccata
2 zucchini
salt och peppar
2 ägg
2 dl panko
1 dl riven parmesan
1 dl vetemjöl
3 msk olja
Citronsmetana
rivet skal av 1 citron
2 dl smetana
Sallad
1/2 fänkål
250 g grön sparris
1 rödlök
1/2 kruka persilja
citronsaft
1 msk olivolja
För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber. Använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber. Använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Vill du ha piccatan lite hetare kan du smaksätta parmesanblandningen med lite chilipulver.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3336 KJ / 797 kCal
Fett42.1 g
Salt2.9 g
Kolhydrater78.8 g
Protein21.3 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer