Pestobakad spätta med citron och persiljeyoghurt

Betyg 3.2 av 5.
37 personer har röstat
2
Pestobakad spätta med citron och persiljeyoghurt

Bjud på pestobakad spätta med citron- och persiljeyoghurt, en klassiker i ny tappning. Spättorna viks dubbla innan pestoblandningen fördelas över fisken för att sedan stekas färdigt i ugnen några minuter. Till servering finns en fräsch citronyoghurt, en krispig sallad av sockerärter samt nykokt ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2015

Pestobakad spätta med citron och persiljeyoghurt

Ingredienser

4 portioner
800 g  rödspätta
1 tsk  olja
4   port ris
salt och peppar
1/2 dl  pesto
1 dl  ströbröd

Citronyoghurt

1   citron
2 dl  matyoghurt
1 msk  hackad persilja

Sallad

1/2   ask sockerärtor (à 150 g)
65 g  salladsmix

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).

Gör så här

Tips

Panko kan användas istället för ströbröd. Då får man en ännu frasigare topping.
Servera gärna salladen med en vinägrett.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
37 personer har röstat

Kommentarer

Inte min kombination, youghurtsåsen och peston slog ut varandra istället för att komplettera varandra. Men smaken är olika...

Helena

2015-07-26

Helt ok, dock är det viktigt att salta och peppra skättan rikligt, annars blir den lätt smaklös

Mikael

2015-04-16

Näringsvärde per portion

Energi2470 KJ / 590 kCal
Fett15 g
Salt1.8 g
Kolhydrater60 g
Protein52 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rödspätta med gurkröra
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad spätta med färskost och tomat
Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hummergratinerad spätta med broccoli på Tinas vis
Betyg 3.1 av 5.
150 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt spätta med kall citronsås
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerad rödspätta med dill och pressad potatis
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta med remouladsås
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga