Recept: Pesto, parmesan & salamipizza
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 60 minuter

Pesto, parmesan & salamipizza

5 röster

Pizza är alltid uppskattat att bjuda på. Speciellt om den är läcker och smarrig som den här pizzan med en underbar blandning av pesto, parmesan, salami och kronärtskockshjärtan.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2005.

Ingredienser

Pizzadeg

  • 2 paket pizzadegmix

Topping

  • 3 1/2 dl färdig pesto
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 - 1 1/2 burk kronärtskockshjärta (à 290 g)
  • 100 g tunt skuren salami
  • 2 dl riven parmesanost

Så här gör du

  1. Deg: Sätt ugnen på 225°C.
  2. Förbered pizzadegsmix enligt anvisningen.
  3. Dela degen i 12 bitar (för 4 port), ca 70 g per bit och rulla till bollar.
  4. Kavla ut på ett väl mjölat bord till runda pizzabottnar, ca 14 cm i diameter.
  5. Lägg pizzabottnarna på två bakpappersklädda ugnsplåtar. Beräkna 2 -3 pizzor per person.
  6. Topping: Bred ca 2 msk pesto på varje botten.
  7. Dela körsbärstomaterna. Skär kronärtskockshjärtan i mindre bitar.
  8. Fördela tomater, kronärtskockshjärtan, salami och parmsanost över bottnarna. Baka i ugnen ca 10 min.