Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 min

Pepparsås

Betyg
0 röst

Pepparsås är en klassisk sås som passar bra till såväl en smaskig köttbit som till fisk. Imponera med din egna pepparsås av bland annat finhackad schalottenlök, rosépeppar, chilifrukt, rödvin och rönnbärsgelé. Ett pålitligt recept på en underbar sås!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2002.

Ingredienser

  • 1/2 dl finhackad schalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rosépeppar
  • 3 krm grovkrossad svartpeppar
  • 1/2 tsk finhackad chilifrukt
  • 2 msk rönnbärsgelé
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 dl rödvin
  • 2 msk konc fiskfond (flaska)
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk maizenaredning
  • salt

Så här gör du

  1. Fräs löken mjuk i olivolja. Tillsätt pepparsorterna och chilifrukten och fräs tillsammans med löken i ett par minuter.
  2. Rör ner rönnbärsgelén och låt den koka tills den blir trögflytande.
  3. Häll på balsamvinäger och koka ner tills såsen börjar bli lite simmig. Häll i rödvinet och koka ner tills ca 1/3 av vätskan återstår.
  4. Häll i fiskfond och vatten och låt alltsammans koka ihop i ca 5 minuter. Rör i maizenan. Smaka av med salt.
  5. Servera gärna såsen till Grillad lax och klyftpotatis.