Penne marinara med örtrostat bröd
Denna snabba Penne marinara är en perfekt måltid när du har ont om tid för matlagning. Koka bara ihop din krämiga tomatsås och lägg ner de salta skaldjuren. Servera röran med nykokt pasta och varma, krispiga och örtrostade bröd.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2011
Ingredienser
4 portioner
200 g skalade räkor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 tomater
5 soltorkade tomater
2 msk olivolja
1 dl vispgrädde
350 g pasta (penne)
1 burk rökta musslor (ca 100 g)
2 msk hackad persilja
salt och peppar
Örtrostat bröd
2 msk smör eller margarin
2 msk provencalska örtkryddor
1/2 krm salt
4 skivor rostbröd (gärna fullkorn)
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde, kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt grädde mot soja- eller havrebaserad gräddersättning, kontrollera innehållet i brödet.
Gör äggfri: välj äggfri pasta, kontrollera innehållet i brödet.
Gör så här
Tips
Barnknepet!
Servera skaldjuren vid sidan om. Såsen kan även mixas slät (utan skaldjur).
Servera skaldjuren vid sidan om. Såsen kan även mixas slät (utan skaldjur).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2973 KJ / 711 kCal
Fett26.6 g
Kolhydrater84.7 g
Protein28.8 g
Kommentarer
Jätte god pasta rätt. Räckte gott till 4personer
Marie
2011-11-24Rätten smakade väldigt bra men räcker inte till 4 portioner
Ingrid
2011-11-23