Pecannötpaj med choklad

Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
0
Pecannötpaj med choklad

Pecannötspaj med smak av nöt och choklad är ett klassiskt amerikanskt bakverk. Baka pecan pie hemma, du gör den med en mördegsbotten och härlig fyllning med pecannötter och choklad.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Pecannötpaj med choklad

Ingredienser

10-12 bitar

Pajdeg

150 g  kallt smör
3/4 dl  strösocker
3 3/4 dl  vetemjöl
1 krm  salt
1   litet ägg (à ca 50 g)
1 - 3 msk  kallt vatten (vid behov)

Fyllning

1 1/4 dl  vetemjöl
2 1/2 dl  strösocker
1 krm  salt
1 tsk  vaniljpulver
2   ägg
150 g  smält smör
2 msk  Bourbon
3 dl  pecannötter
2 1/2 dl  mörka chokladknappar eller hackad mörk choklad

Serveringsförslag

lättvispad grädde

För alla

Kontrollera noga innehållet i chokladen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, choklad och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör, choklad och grädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Hummingbird cake
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsstekt grapefrukt med pecannötter och kvarg
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lakritsbrownie med pekannötter och citroncréme
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pikanta pecannötter
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rå bananglass med kolarippel och hackade pecannötter
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kiwimarmelad med stjärnanis och pecannötter
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga