Pecannötpaj med choklad
Pecannötspaj med smak av nöt och choklad är ett klassiskt amerikanskt bakverk. Baka pecan pie hemma, du gör den med en mördegsbotten och härlig fyllning med pecannötter och choklad.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020
Ingredienser
10-12 bitar
Pajdeg
150 g kallt smör
3/4 dl strösocker
3 3/4 dl vetemjöl
1 krm salt
1 litet ägg (à ca 50 g)
1 - 3 msk kallt vatten (vid behov)
Fyllning
1 1/4 dl vetemjöl
2 1/2 dl strösocker
1 krm salt
1 tsk vaniljpulver
2 ägg
150 g smält smör
2 msk Bourbon
3 dl pecannötter
2 1/2 dl mörka chokladknappar eller hackad mörk choklad
Serveringsförslag
lättvispad grädde
För alla
Kontrollera noga innehållet i chokladen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, choklad och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör, choklad och grädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer