Recept: Pastasallad
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Pastasallad "falu" med vitlökskrutong

3 röster

Otroligt enkelt och matigt recept på pastasallad med falu och vitlökskrutonger. Du gör salladen av bland annat zucchini, pasta, falukorv, lök, majs, tomat och ruccola. Snabblagat och gott!

Ingredienser

  • 2 frysta vitlöksbaguetter (à 175 g)
  • 1/2 liten zucchini
  • 4 port pasta tortiglioni
  • 300 g falukorv
  • 1 rödlök
  • 1 burk majskorn (à 340 g)
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g rucolasallad
  • 3 msk olivolja

Så här gör du

  1. Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hyvla långa band av zucchinin med en potatisskalare Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg i zucchinin mot slutet av koktiden.
  3. Skär falukorven i tärningar. Skala och skiva löken. Låt majsen rinna av. Skär tomaterna i halvor.
  4. Blanda alla ingredienser med pastan, zucchini och olivoljan.
  5. Servera med brödet.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på falukorven. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd och glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.