Pasta med räkor & vitlök

Betyg 3.7 av 5.
39 personer har röstat
3
Pasta med räkor & vitlök

En snabblagad pasta med lyxkänsla! Den här pastarätten har en svårslagen smakkombination av vitlök, vitt vin, bladpersilja och räkor, som går att byta ut mot andra skaldjur, till exempel musslor. Servera med nymalen svartpeppar och eventuellt ett gott bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Pasta med räkor & vitlök

Ingredienser

4 portioner
1 kg  frysta räkor med skal (1 kg motsvarar ca 400 g skalade)
350 g  spaghetti
3   vitlöksklyftor
2 dl  torrt vitt vin
1 dl  hackad bladpersilja
1/2   citron
olivolja
salt
flingsalt
nymalen svartpeppar

Till servering

bröd

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
39 personer har röstat

Kommentarer

Inget fel på smaken men en lite småtråkig rätt som definitivt inte gjorde sig som matlåda.

Sofia

2021-10-27

Mkt gott. Satte i lite chilli också som passade mkt bra. Tänk bara på att låta pannan med vitlök o olja svalna lite innan ni häller i vinet

Stig

2020-11-21

Så enkelt, snabbt och sååååå gott!

Michelle

2012-11-22

Testa liknande recept

Parmesan- och räkspaghetti
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spaghetti Liedholm
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spagetti med räksås
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämiga räkor med pasta och pak choi
Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta arrabbiata med räkor och broccoli
Betyg 4.3 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pastasås som i Italien
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga