Påskpavlova

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
0
Påskpavlova

Spröd maräng möter mjuk och krämig vispgrädde med mascarpone i denna pavlova. Eller kanske pavlovor, för du gör 8 stycken så alla serveras en egen pavlova. Marängen smaksätts med apelsinjuice och pavlovan toppas sedan med söta jordgubbar och gärna lite apelsinzest.

Påskpavlova

Ingredienser

8 portioner

Marängbottnar

4   äggvitor
1/2 krm  salt
2 1/2 dl  strösocker
1 msk  majsstärkelse
1 tsk  vaniljsocker
1 tsk  vitvinsvinäger
3 msk  konc apelsinjuice
2   engångs spritspåsar

Topping

2 dl  vispgrädde
1 dl  mascarpone
1 tsk  vaniljsocker
1 msk  florsocker
400 g  jordgubbar

Till servering

rivet apelsinskal

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Byt mascarpone mot laktosfri färskost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1234 KJ / 295 kCal
Fett14 g
Salt0.5 g
Kolhydrater37 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Toast med mascarponekräm med apelsin
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kanelmascarpone
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
French toast med jordgubbskompott och mascarponekräm
Betyg 4.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Maränggrottor med fruktsallad & vaniljmascarpone
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanelstekta äpplen med apelsinmascarpone
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparkakor med citrusmascarpone
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga