Palsternackskaka med apelsinfrosting

Betyg 4.1 av 5.
42 personer har röstat
9
Palsternackskaka med apelsinfrosting

Morotskakan har fått allvarlig konkurrens! För den här palsternackskakan med kardemumma är minst lika saftig och otroligt god. Den krämiga apelsinfrostingen på toppen tjänar som pricken över i. Överraska dina gäster och se vad de tycker!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Palsternackskaka med apelsinfrosting

Ingredienser

10 portioner
275 g  palsternacka
4   ägg
3 dl  strösocker
2 dl  rapsolja
4 dl  vetemjöl
2 tsk  vaniljsocker
2 tsk  bakpulver
1 tsk  malen kardemumma
1 tsk  salt
ev blommor till garnering, gärna ringblommor

Apelsinfrosting

75 g  rumsvarmt smör
1 dl  florsocker
200 g  färskost
1 msk  finrivet apelsinskal
1 dl  vispgrädde

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfria produkter av matfett, färskost och grädde.

Gör så här

Tips

Rosta solroskärnor och kokosflingor i en torr stekpanna och strö över kakan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
42 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt god. Palsternackan har inte dock någon jätte tydlig smak, morotskaka smakar nog lite mer.

Stefan

2020-10-08

Jättegod och saftig!

Kristinn

2020-09-25

Överraskande god

Jennifer

2020-09-25

Näringsvärde per portion

Energi2354 KJ / 562 kCal
Fett35 g
Salt1.2 g
Kolhydrater54 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Fluffig chokladmousse på äggvita och vit choklad
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kardemummaäpplen med peppar och citron
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kardemummakaka med päron
Betyg 2.7 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kassler med apelsin- och kardemummakryddad couscous
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frasig filodegssnurra med nötter och frukt
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pumpakaka med mascarponefrosting
Betyg 4.2 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga