Recept: Pad Thai
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Pad Thai

33 röster

Det här är en typisk thailändsk nudelrätt med kyckling, böngroddar och wokgrönsaker. Hetta kommer från sambal oelek och viss syra från lime.

Detta är ett recept från Billiga veckan v 6, 2012.

Ingredienser

  • 200 g risnudlar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 purjolök
  • 1 förp böngroddar (à 280 g)
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 förp frysta Thai wokgrönsaker (à 500 g)
  • 3 ägg
  • 1 lime
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 1/2 msk japansk soja

Så här gör du

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Skölj och strimla purjolöken. Skölj böngroddarna.
  3. Strimla kycklingen och stek den i oljan ca 3 minuter. Salta och peppra. Lägg åt sidan.
  4. Stek vitlök, purjo och wokgrönsaker. Tillsätt kyckling och böngroddar. Stek alltsammans ytterligare 1 minut.
  5. Knäck äggen i pannan och rör runt tills de stelnat. Pressa i saften av halva limen, och rör ner sambal och soja. 
  6. Servera rätten med resten av limen skuren i klyftor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på sambal oelek. Rätten innehåller ägg men är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.