Oxbringa med pepparrotssås

Betyg 2.3 av 5.
7 personer har röstat
4
Oxbringa med pepparrotssås

Mör, mörare, oxbringa! Den möra oxbringan smälter i munnen. Smaksensation uppstår när den möts tillsammans med en gräddig pepparrotssås. Med kokt potatis, söta tomater och haricot verts får du en middag som passar vardagskvällen likväl som vid finare tillfällen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2019

Oxbringa med pepparrotssås

Ingredienser

2 portioner
450 g  potatis
1/2   förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
350 g  färdig slow cooked oxbringa
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
1 tsk  majsstärkelse
2 msk  riven färsk pepparrot
salt
peppar
1   hjärtsallad
1/2   ask romanticatomater (à 400 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Oätligt! Halva biten var bara fett! Gick till Ica och blev kompenserad.

Maria

2019-02-10

Man skulle tycka att köttet skulle vara mer mör då den är slow kokt... synd på så mycket fett och segt kött.

Päivi

2019-02-10

Det var väldigt mycket fett på min bit så det gick bara att få ut en portion. Smaken var bra

Elisabeth

2019-02-07

Näringsvärde per portion

Energi3320 KJ / 796 kCal
Fett46 g
Salt2.17 g
Kolhydrater51 g
Protein41 g

Testa liknande recept

Oxbringa med bukettblomkål
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rimmad oxbringa med sötpotatis
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Delisandwich med rostbiff och coleslaw
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Rimmad oxbringa med jordärtskockor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga