Ostpaj med dill

Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
3
Ostpaj med dill

Paj med riktigt mycket dillsmak som passar fint att servera till både kräftor och räkor eller andra skaldjur. Använd en god hårdost i fyllningen så blir din ostpaj ännu mer smakrik. Pajen passar fint att servera både varm, ljummen eller kall.

Ostpaj med dill

Ingredienser

6 portioner

Pajskal

150 g  smör
3 1/2 dl  vetemjöl
2 msk  kallt vatten
1/2 tsk  salt

Fyllning

2   krukor dill
400 g  riven ost (gärna folkeost)
4   ägg
2 dl  mjölk
2 dl  vispgrädde
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: väl laktosfria produkter av smör, mjölk och grädde.

Gör så här

Tips

Färdig kyld pajdeg (1 förp à 250 g) kan också användas. Tryck upp degen mot kanten så att den fastnar och inte ramlar ner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod! Uppskattades mycket av ett helt gäng ihop med bland annat rökt lax. Deborah

Deborah

2023-04-25

Borde det inte stå hur många bakformar med löstagbar botten man ska ha beroende på hur stor sats man gör? Nu står det en pajform både vid 4, 8 och 12 portioner. Mvh Deborah

Deborah

2023-04-20

Jättegod!

Carolina

2022-08-24

Näringsvärde per portion

Energi3210 KJ / 767 kCal
Fett60 g
Salt2.9 g
Kolhydrater31 g
Protein27 g

Testa liknande recept

Kräftpaj
Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatis- och ostpaj
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatispaj med lök och dill
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sveciapaj med karamellig lök
Betyg 2.9 av 5.
62 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Portionsomelett med kräftor
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dill- och ostbröd
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga