Örtig fläskkotlett med balsamicoglaze, foliebakad mangold och råstekt potatis

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
0
Örtig fläskkotlett med balsamicoglaze, foliebakad mangold och råstekt potatis

Genom att tillaga fläskkotletterna med benet kvar blir köttet extra smakrikt. I den här rätten får fläskkotletterna sällskap av krispig potatis, söt balsamicoreduktion, mjäll mangold och syrlig majonnäs. Den höga syran i majonnäsen skapar en bra kontrast mot den mastiga och ganska salta rätten.

Örtig fläskkotlett med balsamicoglaze, foliebakad mangold och råstekt potatis

Ingredienser

4 portioner
200 g  mangold eller färsk bladspenat
2 msk  olivolja
salt och peppar
800 g  fast potatis
2 msk  smör
4   fläskkotletter med ben
2 msk  matolja
4   vitlöksklyftor
1   kruka rosmarin
4 msk  balsamvinäger
1 1/2 msk  äppelcidervinäger
1 dl  majonnäs
aluminiumfolie

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3260 KJ / 779 kCal
Fett56 g
Salt3.45 g
Kolhydrater43 g
Protein24 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rosmarinstekta kotletter med svampsås och mos
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt kotlett med choronsås och rostad potatis
Betyg 3.4 av 5.
134 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kotlett i tomat- och olivsås
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt kotlett med chilimajonnäs
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt kotlett med tomatsallad
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kotlett med romescosås och klyftpotatis
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga